3-O Ethyl Ascorbic Acid Nedir?

SoapyPedia ile cilt bakım içeriklerini keşfedin.

Değerlendirme: En İyi
Faydaları: Yaşlanma Karşıtı, Leke Karşıtı, Cilt Tonu Eşitleme
Kategori: Antioksidan, Vitamin

 
Hızlı Bakış

  • Saf C vitaminine (L-Ascorbic acid) göre yüksek stabiliteye sahip
  • Hiperpigmentasyon tedavisinde etkili
  • Suda ve yağda çözünebilir, yüksek biyoyararlanım sunar
  • C vitamininin sağladığı eşdeğer yaşlanma karşıtı etkiye sahip
  •  

    3-O Ethyl Ascorbic Acid Nedir?

    3-O Ethyl Ascorbic Acid -bir diğer deyişle etil askorbik asit-, saf C vitamininin (L-Ascorbic acid) çok daha yüksek stabil, suda ve yağda çözünebilen bir türevidi. C vitamininin cildi parlatan, lekelerin azalmasında etkili olan ve hiperpigmentasyona karşı yüksek etkili; aynı zamanda kırışıklık azaltma gibi bilinen tüm faydalarını sunar. Bunun yanında saf C vitamininin sahip olduğu hızlı bozunma ve buna bağlı ciltte azalan etkisi gibi olumsuzlukları içermez.

    Saf C vitamininin modifiye edilerek daha stabil bir versiyonu hale getirilmiş 3-O Ethyl Ascorbic Acid'in, ciltte doğal olarak bulunan sodyum elementine bağlı proteinler tarafından C vitaminine dönüştürülmesi gerekir. Bu dönüşüm, 3-O Ethyl Ascorbic Acid'in biyoyararlanımını etkin hale getirerek ciltte olumlu tüm faydalarını ortaya çıkarır. Cildin yüzey katmanlarında doğal olarak gerçekleşen bu süreç, cildin kendi ışıltısını bulmasına yardımcı olur.

    Saf C vitamini bazı ciltlerde irritasyona sebep olabilirken 3-O Ethyl Ascorbic Acid cildin lipid tabakasında doğal olarak süreçten geçtiği için irritasyon riski çok düşük bir formu olarak karşımıza çıkar. Bu da 3-O Ethyl Ascorbic Acid'i en hassas ciltler için bile rahatlıkla kullanılabilir yüksek etkili bir C vitamini olarak bize sunar. Saf C vitaminine sodyum yardımıyla dönüştürülme süreci biraz daha yavaş gerçekleştiğinden, 3-O Ethyl Ascorbic Acid, C vitamininin çok daha tolere edilebilir bir formu olarak kabul edilir. 3-O Ethyl Ascorbic Acid, tıpkı saf C vitamini gibi optimum çalışma aralığı olan pH 4-5.5 aralığında formüle edilmelidir. Bundan daha düşük ya da daha yüksek pH aralıkları, C vitamininin çalışma verimliliğini ciddi şekilde azaltabilir. Saf C vitamininin (L-Ascorbic acid) yüksek yüzdede (%10'dan fazla) kullanılması ürünün son formunda yüksek asiditeye sebep olur. Hassas, çok hassas ve asit mantosunu zarar görmüş -cilt bariyeri bozulan- kişilerin ciltleri bu yüksek miktardaki asiditeyi kaldıramaz. Bu sebeple yüksek asidite cildin akne kusmasına, kızarıklık, kaşınma ve hatta kimyasal yanma yaşamasına sebep olabilir. Bunun tam aksine 3-O Ethyl Ascorbic Acid ise %3 civarında formüle edilmesi ile yüksek yüzdeli C vitamininin ciltteki etkilerine eşdeğer etki sağlar. Bunun yanında L-Ascorbic Acid'in sahip olduğu olumsuz irritasyon etkilerine sahip olmaz.

     Hangi Soapy Co. ürünleri 3-O Ethyl Ascorbic Acid içeriyor? 

    Ürünleri inceleyerek websitemizden satın alabilirsiniz!

     

    Araştırmalar 3-O Ethyl Ascorbic Acid'in pentylene glycol, glycerin ve1,2-hexanediol gibi bileşenlerin herhangi biriyle formüle edilmesiyle cilt yüzeyinden daha kolay emilim gösterdiğini ve biyoyararının daha kolay ortaya çıktığını göstermiştir.

    Cilt bakımında 3-O Ethyl Ascorbic Acid'in formülasyondaki kullanım yüzdesi genellikle %0,5-5 arasındadır. Yüksek stabilitesi ve biyoyararlanımından dolayı saf C vitaminine göre daha az yüzdeye sahip şekilde formüle edilmesi yeterlidir. İstenilen faydaya bağlı olarak %5'in üzerindeki seviyeler de kullanılabilir. Cilt bakımında insan denemeleri sonucu %30'a kadar olan miktarların tahriş edici olmadığı ve güvenli olduğu ortaya konulmuştur.

    Güncellendi: 18 Haziran, 2024


    Yorum yap

    Yorumlarınızın sayfada görünebilmesi için önce onaylanması gerekir.

    Bu site hCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için hCaptcha Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.