Lezzetiyle Şaşırtacak Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi

Gün geçtikçe vegan yemekler birçok yerde karşımıza çıkmaya başladı. Artık hayvansal ürünlere ihtiyaç duymadan da lezzetli yemekler yiyebiliyoruz. Örneğin birçok farklı baklagilden veya sebzeden çok lezzetli köfteler yapılabiliyor. Bu noktada alışılmışın dışına çıkmak ve sofrana yeni bir lezzet katarak güzel bir deneyim yaşamak istiyorsan yeşil mercimek köftesi tarifimiz tam sana göre! Bu vegan köfte hem yapımı çok kolay hem de bolca protein içeriyor. İşte yeşil mercimek köftesi tarifi ve önerilerimiz! 

Lezzetiyle Şaşırtacak Yeşil Mercimek Köftesi | SoapyLog

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • İsteğe göre maydanoz
  • Kırmızı toz biber, pul biber, karabiber, kimyon, kekik ve tuz

Yapılışı:

Köfteyi hazırlamaya başlarken ilk adım yeşil mercimekleri güzelce yıkamak. İstersen mercimekleri bir gece önceden soğuk suda bekleterek şişkinlik yapmasını engelleyebilirsin. Mercimekleri yıkadıktan sonra kaynar suyu bir tencereye alıyoruz ve yaklaşık 20 dakika boyunca mercimeklerin haşlanmasını bekliyoruz. Ardından haşlanmış mercimekleri soğuk sudan geçiriyoruz ve 4 parçaya böldüğümüz soğanla birlikte robotta 30 saniye kadar çekiyoruz. Sarımsak ve yeşillik seviyorsan bu aşamada ekleyebilirsin. 

İlk çekim işlemini yaptıktan sonra baharatları ekliyoruz ve biraz daha çekiyoruz. Robottaki karışımı derin bir kaba alıyoruz ve önce 2 yemek kaşığı unu ve 1 paket kabartma tozunu ekleyerek karıştırıyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra 1 yemek kaşığı daha un ekliyoruz. Eğer harcın çok cıvık olduysa kontrollü bir şekilde biraz daha un ekleyebilirsin. 

Harcı hazırladıktan sonra geriye şekil verme ve pişirme işlemi kalıyor. Elini hafifçe ıslatarak köftelere istediğin şekli verebilirsin. Ardından eğer köfteleri kızartarak tüketmek istiyorsan tavanın yüzeyini kaplayacak şekilde yağ koyarak iyice ısınmasını bekledikten sonra köfteleri pişirebilirsin. Eğer köfteleri fırında yapmak istiyorsan önceden ısıttığın 180 derece bir fırında köftelerin üstüne biraz yağ gezdirerek pişirebilirsin. 25-30 dakika arasında köfteler pişmiş olacaktır. 

Güzel bir önerimiz daha var!

Aslında bu köfte tarifini alışmış olduğun tüm köfteli tariflerde kullanabilirsin. Örneğin yeşil mercimek köftesinden çok güzel hamburgerler yapabilirsin! Bunun için yapman gereken tek şey harca şekil verme adımında köfteleri hamburger köftesi boyutuna getirmen ve bu şekilde pişirmen. Ardından içinde süt ürünü ve yumurta bulunmayan hamburger ekmeklerine arasına sevdiğin malzemeleri de ekleyerek çok lezzetli vegan hamburgerlere sahip olabilirsin. Şimdiden afiyet olsun! 🙂

Ekin Sert

--

SoapyLog içeriklerinin devamı için bizi takipte kalın ve yeni çıkan SoapyLog postları ile ilgili bildirim almak için e-posta listemize kaydolun.

Soapy Co.’yu Instagram’da takip edin.

Başka yazılarda görüşmek dileğiyle.


Yorum yap

Yorumlarınızın sayfada görünebilmesi için önce onaylanması gerekir.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.


Doğanın Canlandırıcı Gücü: Yeşil Çay

Cilt bakım dünyasında büyük etki yaratan içeriklerden yeşil çay ekstraktı, cilt sağlığı ve güzelliği için benzersiz faydalar sunan güçlü özelliklere sahip.

SoapyLog'u Oku
Çığır Açan Cilt Teknolojisi: Peptidler

Son yıllarda adını daha sık duyduğumuz peptidler, gelişen teknolojinin sunduğu etkileyici dermotolojik faydalara sahip bileşenler olarak karşımıza çıkıyor.

SoapyLog'u Oku
Papaya Ekstraktı: Tropikal Mucize

Papaya ekstraktı, tropik meyve papayadan elde edilen ve cilt lekelerine karşı etkinliği ile popüler olan bir cilt bakım içeriği olarak karşımıza çıkıyor.

SoapyLog'u Oku