SoapyLog açıldı!

SoapyLog ile vegan, cruelty-free ve atıksız kişisel bakım hakkında detaylı bilgi alabileceğiniz blogumuz açıldı. Temiz içerikler ile cilt tipinize uygun kişisel bakım rutininizi oluşturabileceğiniz detaylı bilgilendirmelere blogumuzdan erişebileceksiniz!
Cilt bakım rutininde vegan, cruelty-free ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek ve bu fikirler ışığında kişisel bakım rutininde doğaya saygılı adımlar atma isteyenler ile kişisel bakım içeriklerinin faydalarını ve zararlarını keşfetmek, Soapy Co.’nun bu gelecekteki konumu, ürün gamı, planları ve hedeflerini anlatacağımız SoapyLog’u bugün itibarıyla açmış bulunuyoruz. SoapyLog, Soapy Co. içerik üreticilerinin bir araya gelerek oluşturduğu benzersiz ve besleyici içerikler ile zenginleşen bir blog platformudur. Platformumuzda yer alan içeriklerin üretim aşamalarında şeffaf ve araştırma temelli çalışmalardan, farkındalık yaratıcı konulara kadar birçok içerikte bilgilendirici ve faydalı içeriğe ulaşabileceksiniz.
SoapyLog'da hangi içerikler bulunacak?
SoapyLog, kişisel bakım rutinimizde yer edinmiş ürün içeriklerinin, cildimize ve doğaya olan fayda ve zararlarını şeffaflıkla inceleyecektir. Bu maddeler hakkında yapılan bilimsel çalışmaların paylaşıldığı bir içerik üretimi yapılacak ve bu platformda, farkındalık yaratmak istediğimiz sosyal sorumluluk projeleri de yer alacaktır. Aynı zamanda kişisel bakım rutininin cilt tiplerine göre nasıl olması gerektiği ve aromaterapi, yoga gibi konulara değindiğimiz çeşitli konular hakkında yazılar da yayınlanacaktır.
Soapy Co. ne üretir?
Soapy Co. vegan ve atıksız kişisel bakım ürünleri üretmektedir. Ürünlerimizin araştırma ve geliştirme aşamalarının süreçleri sonrası, kişisel bakım rutininizde cilt tipinize özel en doğru sonuçları veren ürünlerle sizleri buluşturma amacıyla yoğun çaba sarf etmekteyiz. Soapy Co.’nun şu anda ürettiği ürünler:
  • Yüz Sabunları
  • Katı Şampuanlar
  • Tonikler
  • Makyaj Temizleyicileri
  • Güneş Kremleri
  • Katı Deodorantlar
  • Kil Maskeleri
  • Lip Balmlar
  • Bambu Diş Fırçası
  • Yüz Serumu
  • Vücut Sabunları
  • Body Scrublar
  • Banyo Tuzları
  • Soya Mumları
Soapy Co.'nun hedefleri nelerdir?
Soapy Co. olarak vegan ve kişisel bakım rutininizde yer alacak ürün portföyümüzü genişletmek amacıyla ürün çeşitliliğimizi artırmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken ürünlerimizin belirli araştırma ve geliştirme aşamalarını takip etmek, kişisel bakımda cilt tipine özel doğru ürün hedeflemeleri ile vegan ve atıksız kişisel bakım anlayışını sürdürülebilir hale getirmek için üretim ve ürün ambalajlamalarımızı atıksız şekilde gerçekleştiriyoruz.
Soapy Co. ürün üretimi ve ambalajlaması yönüyle her zaman vegan, cruelty-free ve atıksız anlayışını sürdürecektir. Bu yönüyle, yeni çıkaracağımız ürünler de bu anlayış ile çıkacaktır.
Ekibimizden Öğrenin!
Soapy Co. kurucuları ile yaptığımız soru cevabın ilk sorusu Selin’e.
 
Q: Kişisel bakım üzerine bir marka kurmaya ne zaman ve nasıl karar verdiniz?
Selin: Tamamen doğal bir şekilde gelişti. Arkadaş ortamında iş dünyası ve hayallerimizden bahsederken kendimizi bir anda kişisel bakım ürünleri üzerine konuşurken bulduk. Soapy Co.’yu kurmadan önce 3’ümüz de birbirimizin artı yönlerinin ve mesleki bilgilerinin farkındaydık. Neden bu özelliklerimizi birleştirip güzel bir iş birliğine yönelmiyoruz dedik. 2020 Mart ayında planlamalara ve araştırmalara başladık. Şu anda devamlı araştırılıp geliştirilen Soapy Co. ürünlerini titizlikle hazırlayan heyecanlı bir ekibiz.
Q: Bir sonraki sorumuz Gülin’e. Vegan, cruelty-free ve atıksız içerikler ile neyi amaçlamaktasınız?
Gülin: İçinde bulunduğumuz dünyada herkes hızlı yaşamak ve hızlı tüketmek zorunda bırakılıyor. Hızlı olamazsan hiçbir şeye yetişemiyorsun ve hep geç kalıyorsun. Bu sebeple plastik ambalajları hayatımızın tam orta noktasına yerleştirmek zorunda kalıyoruz. Bunu isteyerek veya istemeyerek sonunu pek de düşünmeden yapmış bulunuyoruz. Fakat bu ambalajların doğamıza verdiği zararı her gün, her ortamda görerek tanıklık ediyoruz. Artık buna tanıklık etmek yerine, insanlarda farkındalık yaratmalıyız. İnsanları nasıl harekete geçirebileceğimizi uzunca bir süre düşündük. Bunun için bilinçli hareketlerle daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir yaşam için her bir bireyin küçük bir adımı ile pek çok ambalajı hayatımızdan çıkarabiliriz. Biz de bu yolda atıksız bir hayat için, sıfır atık ile üretim ve ambalajlama yapmayı planladık. Bizim ürettiğimiz her bir ürünü satın alarak bu harekete bir katkıda bulunmuş olacaksınız. Atıksız yaşamın benimsenerek büyümesi ve yaygınlaşması, doğada istenmeyen plastik ambalaj kirliliğini azaltacaktır. Basit bir örnekle açıklamak gerekirse, siz parkta yürüyüş yaparken, denizi izlemek için bankta otururken veya ormanda piknik yaparken çevreyi kirletmeye neden olacak bir atık görmeyeceksiniz. O an sadece doğa ve siz olacaksınız. İşte biz bunu hayal ediyoruz ve gerçekleştirmek için tüm çabamızı ortaya koyuyoruz. Çevre kirliliği, atıklarla bozulan denge iklimi değiştiriyor ve nesli tehlikede olan hayvanların hatta insanların sonunu getiriyor. Vegan ürün üretmemizdeki temel nedene gelecek olursak, piyasadaki çoğu kozmetik üründe hayvansal ürünler kullanılıyor. Test için yine hayvanlar üzerinde deneyler yapılıyor. Doğada bir canlı bir diğer canlı için kullanılmamalı. Vegan içerikli ürünler kullanmamız bile bireysel kaynak tüketimimizi tek başına yarı oranda azaltabilir. Bu bilinçlenme ile iklime, dünyaya ve tüm canlılara sahip çıkabileceğimize inanıyoruz.
Q: Son sorumuz Burak’a. Soapy Co.’dan neler beklemeliyiz?
Burak: Geniş spektrumlu vegan, cruelty-free ve atıksız bir kişisel bakım çeşitliliği. Bu amaca yönelirken içeriklerimizin üzerinde uzun bir süre boyunca kafa yoruyoruz. Çoğu zaman okumadığımız araştırma ve makale kalmıyor. Bu titizliği, her yeni çıkacak ürünümüzde bekleyebilirsiniz. Bu temeli baz alarak Soapy Co.’nun benzersiz ve etkili kişisel bakım ürünlerini sizlerle buluşturmak, bu buluşma sonrası da bütün görüşleri dinlemek temel noktamız. Cildinize iyi gelecek ürünleri üretmek ve bu içeriklerin neden seçildiği hakkında da şeffaf bir şekilde bilgilendirme yapmak istiyoruz. Doğaya iyi gelmeyen hiçbir içerik cildimize sürdürülebilir bir etki bırakamaz mottosuyla üretim ve geliştirme süreçlerimize devam edeceğiz.
 
SoapyLog içeriklerinin devamı için bizi takipte kalın ve yeni çıkan SoapyLog postları ile ilgili bildirim almak için e-posta listemize kaydolun.
 
Soapy Co.’yu Instagram’da takip edin: https://www.instagram.com/soapycosmetics/
 
Başka yazılarda görüşmek dileğiyle.
 
Sevgiyle ve sağlıkla kalın!
Soapy Co. Ekibi

Yorum yap

Yorumlarınızın sayfada görünebilmesi için önce onaylanması gerekir.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.


Doğanın Canlandırıcı Gücü: Yeşil Çay

Cilt bakım dünyasında büyük etki yaratan içeriklerden yeşil çay ekstraktı, cilt sağlığı ve güzelliği için benzersiz faydalar sunan güçlü özelliklere sahip.

SoapyLog'u Oku
Çığır Açan Cilt Teknolojisi: Peptidler

Son yıllarda adını daha sık duyduğumuz peptidler, gelişen teknolojinin sunduğu etkileyici dermotolojik faydalara sahip bileşenler olarak karşımıza çıkıyor.

SoapyLog'u Oku
Papaya Ekstraktı: Tropikal Mucize

Papaya ekstraktı, tropik meyve papayadan elde edilen ve cilt lekelerine karşı etkinliği ile popüler olan bir cilt bakım içeriği olarak karşımıza çıkıyor.

SoapyLog'u Oku