Doğanın mucizesi: Kil

Antik çağlardan bu yana güzelliğine düşkün insanların bakım rutinlerinde kullandıklarını bildiğimiz “kil”, doğada toprağın yararlı minerallerini içeriğinde barındıran doğal bir temizleyicidir. Varlığı Eski Mısır’da bulunan medikal kaynaklara dayanan kilin geçmişten bugüne cilt sorunlarıyla ilgili tedavilerde kullanıldığı bilinmektedir. Cleopatra’dan Osmanlı’ya oradan da günümüze uzanan bir hikâyeye sahip kil hala etkili bir güzellik ürünü olarak kullanılıyor ve cilt üzerindeki faydaları yadsınamaz derecede fazla.
Kil maskeleri cildin yağ dengesini sağlayarak cildi kurutmadan parlaklık kazandırır ve cilt yağlanmasının sebep olduğu cilt sorunlarını gözle görülür biçimde iyileştirmeye yardımcı olur. Doğal özelliği sayesinde gözenekleri derinlemesine temizleyerek kir ve makyaj kalıntılarını temizler. Düzenli kullanımında gözenekleri de sıkılaştırarak ve cilt yüzeyindeki ölü derileri ve toksinleri temizleyerek daha pürüzsüz bir görünüm elde etmenize yardımcı olur.
Kilin bilinen diğer bir özelliği ise ciltteki kan dolaşımının hızlanmasını destekleyerek cilt bariyerinin yenilenmesinde önemli rol oynaması ve cildin canlılığını korumaya yardımcı olmasıdır. Bu sayede cilt lekelerine karşı da büyük bir etkisi bulunur. Renk açıcı özelliğe sahip kil, ciltteki renk farklılıklarını en aza indirir.
Kil türleri ve bu türlerin özellikleri nelerdir?
Kil türleri içeriğindeki minerallere ve bu minerallerin sağladığı renklere göre ayrılır. İlk olarak beyaz kil olarak bilinen Kaolin kili Türkiye’de arı kil olarak bilinir ve hassas ciltler için mükemmel bir seçenek olarak karşımıza çıkar. Bu kilin tanecik boyutu cildi tahriş etmeden nazikçe bakım yapmaya yardımcı olur. Fransız kili adı verilen yeşil kil ise yağ dengeleyici ve gözenek sıkılaştırıcı özelliği ile ön plana çıkar. Cildi doğal ve parlak yapısına kavuşturarak sağlıklı bir görünüm elde etmek için en iyi seçenektir. Son olarak gri kil olarak bildiğimiz Bentonit kili de detoks görevi görerek cildi toksinlerden arındırmak için sıklıkla tercih edilen bir kil türüdür. Gözenekleri temizleyerek cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Bu kil türleri vitamin ve asitler bakımından zengin doğru yağlarla birleştirildiğinde eşsiz bir bakım için uygun hale gelir.
Mucizevi olarak adlandırılan kil hemen hemen her cilt sorunu için başvurulan bir cilt bakım ürünüdür. Siz de her cilt sorununa ayrı bakım sağlayan kil maskelerimizden cildinize en uygun olanı seçerek bu mucizevi bakımın bir parçası olabilirsiniz.
SoapyLog içeriklerinin devamı için bizi takipte kalın ve yeni çıkan SoapyLog postları ile ilgili bildirim almak için e-posta listemize kaydolun.
 
Soapy Co.’yu Instagram’da takip edin: https://www.instagram.com/soapycosmetics/
 
Başka yazılarda görüşmek dileğiyle.
 
Sevgiyle ve sağlıkla kalın!

Yorum yap

Yorumlarınızın sayfada görünebilmesi için önce onaylanması gerekir.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.


Doğanın Canlandırıcı Gücü: Yeşil Çay

Cilt bakım dünyasında büyük etki yaratan içeriklerden yeşil çay ekstraktı, cilt sağlığı ve güzelliği için benzersiz faydalar sunan güçlü özelliklere sahip.

SoapyLog'u Oku
Çığır Açan Cilt Teknolojisi: Peptidler

Son yıllarda adını daha sık duyduğumuz peptidler, gelişen teknolojinin sunduğu etkileyici dermotolojik faydalara sahip bileşenler olarak karşımıza çıkıyor.

SoapyLog'u Oku
Papaya Ekstraktı: Tropikal Mucize

Papaya ekstraktı, tropik meyve papayadan elde edilen ve cilt lekelerine karşı etkinliği ile popüler olan bir cilt bakım içeriği olarak karşımıza çıkıyor.

SoapyLog'u Oku