Cilt Bakımında Antioksidanların Önemi Nedir?

Hücrelerimiz içerisinde devamlı olarak bir oksidasyon yani paslanma durumu söz konusu. Bu oksidasyon tepkimesi, bizleri “oksidanlar” yani hücre içerisinde bulunan hasar yapıcı serbest radikaller diye adlandırdığımız dengesiz moleküller ile buluşturuyor. Cilt ve vücut sağlığımız açısından sayısız faydası bulunan antioksidanlar da tahmin edebileceğiniz gibi tam da bunlara karşı bir savaş veriyor ve oksidasyona karşı gelerek serbest radikalleri temizleme görevini üstleniyorlar. Bu savaş ise tamamen hücre hasarını önlemeye yönelik oluyor.
Peki serbest radikaller tam olarak nedir ve neden temizlenmelidir? Serbest radikaller aslında cilt yüzeyinde biriken kir, zararlı güneş ışınları, çevresel faktörler hatta aldığımız her nefes ve sindirilen her besin sonucu hücrelerde oluşan ve pek de kontrol altında tutamadığımız cildin erken yaşlanmasına sebep olan moleküllerdir ve bu moleküller vücudumuz ve her organımızda olduğu gibi en büyük organımız olan ciltteki sağlıklı hücrelere de büyük ölçüde zarar veriyorlar. Vücudumuz her ne kadar serbest radikallerle savaşacak hücreler üretiyor olsa da bu hücrelerin üretimi de biz yaş almaya devam ettikçe yavaşlıyor. İşte tam da bu noktada antioksidanlar devreye giriyorlar.
Antioksidanları, antioksidan yönünden zengin besinler yoluyla alabildiğimiz gibi cildimizin yüzeyinde oluşan oksidasyonlara karşı cilt bakım ürünlerinde takviye olarak alabiliyoruz. Oksijenin yanması ile meydana gelen oksidasyon durumu cildimizde kararmalar, lekelenmeler ve elastikiyet kaybı olarak etki gösteriyor. Bu nedenle antioksidan müdahalesi uygulamak aydınlık, lekesiz ve sıkı bir cilt için esas oluyor.
 
Antioksidanların cilt bakımındaki yararlarını detaylı bir inceleme altına alalım; İlk olarak cildimizi UV hasarına yani güneş ışınlarının ciltte yarattığı deformasyon ve lekelere karşı koruma sağlıyor, serbest radikaller nedeniyle yavaşlayan kolajen üretimimiz sonrası elastikiyetini kaybeden cildimizde gerçekleşen bu bozulmayı yavaşlatıyor, yine sağlıklı hücrelerimizin deformasyonu sonucu parlaklığını kaybeden mat ciltlere daha parlak ve sağlıklı bir görünüm kazandırıyor ve cilt tonu eşitsizliklerini dengeliyor.
 
Kimler antioksidan kullanmalı sorusuna gelirsek de aslında en basit şekilde herkes kullanabilir diyebiliriz. Tabii özellikle mat ve solgun görünümlü, akneye yatkın olan, lekelenmelere sahip ve elastikiyetini kaybetmiş kırışan ciltlere sahip kişilerin antioksidan içerikli ürünlere cilt bakımlarında öncelik vermeleri gerekiyor.
SoapyLog içeriklerinin devamı için bizi takipte kalın ve yeni çıkan SoapyLog postları ile ilgili bildirim almak için e-posta listemize kaydolun.
 
Soapy Co.’yu Instagram’da takip edin: https://www.instagram.com/soapycosmetics/
 
Başka yazılarda görüşmek dileğiyle.
 
Sevgiyle ve sağlıkla kalın!

Yorum yap

Yorumlarınızın sayfada görünebilmesi için önce onaylanması gerekir.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.


Doğanın Canlandırıcı Gücü: Yeşil Çay

Cilt bakım dünyasında büyük etki yaratan içeriklerden yeşil çay ekstraktı, cilt sağlığı ve güzelliği için benzersiz faydalar sunan güçlü özelliklere sahip.

SoapyLog'u Oku
Çığır Açan Cilt Teknolojisi: Peptidler

Son yıllarda adını daha sık duyduğumuz peptidler, gelişen teknolojinin sunduğu etkileyici dermotolojik faydalara sahip bileşenler olarak karşımıza çıkıyor.

SoapyLog'u Oku
Papaya Ekstraktı: Tropikal Mucize

Papaya ekstraktı, tropik meyve papayadan elde edilen ve cilt lekelerine karşı etkinliği ile popüler olan bir cilt bakım içeriği olarak karşımıza çıkıyor.

SoapyLog'u Oku