12 Ayda, 12 Atıksız Alışkanlık Kazan!

2023’ün sürdürülebilir ve atıksız bir yaşam tarzına geçtiğin bir yıl olmasına ne dersin? Alışkanlıklarını daha kolay bir şekilde hayatının bir parçası haline getirmek için hedefleri adım adım gerçekleştirebilirsin. Soapy Co. olarak gelecek yılın her ayına bir atıksız hedef belirledik ve bunların takibini yapabileceğin bir takvim oluşturduk! İşte 2023 yılında “12 Ayda 12 Atıksız Alışkanlık” yol haritamız:

  • Ocak: Yanında bez çanta veya file taşı, plastik poşet kullanmayı bırak.
  • Şubat: Atıksız bir kişisel bakım rutini oluştur. Kullandığın ürünlerden birini sürdürülebilir bir alternatifi ile değiştirerek başla!
  • Mart: Hala sahip değilsen bir matara veya termos edin. İşe, seyahate ya da arkadaşlarınla kahve içmeye giderken yanında götürmeyi alışkanlık haline getir. 
  • Nisan: Gıda israfını önle. Tabağına yiyebileceğin kadarını al, restoranlarda arta kalan gıdayı paket yaptırarak başka bir zaman tüket.
  • Mayıs: Duş süreni ölç ve 5 dakikaya indirmeye çalış. 
  • Haziran: Mutfak alışverişlerin için haftalık alışveriş listesi yap ve gıdayı alınan sırayla tüket. 
  • Temmuz: Plastiksiz Temmuz başlıyor! Rutinlerinde yer alan tek kullanımlık plastikleri (plastik şişe, pipet gibi) kullanmayı bırak. 
  • Ağustos: Evinde çöplerini ayrıştır. 
  • Eylül: Paketlemesini çevre dostu yapan markaları tercih et. Özellikle gıda alışverişlerinde evden götüreceğin cam kaplar gibi ürünler yardımcı olabilir.
  • Ekim: Kitaplığına ekoloji, iklim değişikliği, sürdürülebilirlik veya doğa konusunda yeni bir kitap ekle ve her gün 10 sayfa oku. 
  • Kasım: Evindeki teknolojik eşyaları verimli kullanmanın yollarını araştır. Bulaşık ve çamaşır makinesini tam doldurmadan çalıştırma. 
  • Aralık: Evindeki temizliği çevre dostu bir rutine dönüştür. Doğal temizlik malzemeleri kullanmaya başla. 

Senin için hazırladığımız takvimi buradan indirebilirsin. Takvimini dijital olarak veya baskısını alarak kullanabilirsin. Sosyal medya hesaplarında bizi etiketleyerek deneyimini bizimle paylaşmayı unutma. (Küçük sürprizlerimiz olabilir 🥳)

Alışkanlıklarımızı birlikte değiştireceğimiz, doğaya dost, sağlıklı ve mutlu bir yıl diliyoruz!

Soapy Co. Ekibi

--

SoapyLog içeriklerinin devamı için bizi takipte kalın ve yeni çıkan SoapyLog postları ile ilgili bildirim almak için e-posta listemize kaydolun.
Başka yazılarda görüşmek dileğiyle.
Sevgiyle ve sağlıkla kalın!

Yorum yap

Yorumlarınızın sayfada görünebilmesi için önce onaylanması gerekir.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.


Doğanın Canlandırıcı Gücü: Yeşil Çay

Cilt bakım dünyasında büyük etki yaratan içeriklerden yeşil çay ekstraktı, cilt sağlığı ve güzelliği için benzersiz faydalar sunan güçlü özelliklere sahip.

SoapyLog'u Oku
Çığır Açan Cilt Teknolojisi: Peptidler

Son yıllarda adını daha sık duyduğumuz peptidler, gelişen teknolojinin sunduğu etkileyici dermotolojik faydalara sahip bileşenler olarak karşımıza çıkıyor.

SoapyLog'u Oku
Papaya Ekstraktı: Tropikal Mucize

Papaya ekstraktı, tropik meyve papayadan elde edilen ve cilt lekelerine karşı etkinliği ile popüler olan bir cilt bakım içeriği olarak karşımıza çıkıyor.

SoapyLog'u Oku