Beta Hidroksi Asitler: Salisilik Asit

Cilt bakımında sıkça kullanılan içerikler arasında yer alan salisilik asit, özellikle sivilce ve akne gibi cilt sorunlarının tedavisinde oldukça etkili. SoapyLog’un bu bölümünde salisilik asitin ne olduğunu, nasıl kullanıldığını, dermokozmetik etkilerini ve kullanım önerilerini birlikte keşfedeceğiz!

Salisilik Asit | SoapyLog

Salisilik Asit Nedir?

Beyaz söğüt ağacının kabuklarında doğal olarak bulunan bir bileşik olan salisilik asit, yüzyıllardır anti-inflamatuar ve ağrı kesici özellikleri nedeniyle tıbbi amaçlarla kullanılıyor. Bu içerik aynı zamanda kimyasal olarak bir beta-hidroksi asit (BHA) olarak sınıflandırılıyor. Sivilce, akne ve ciltteki diğer problemlerin tedavisinde etkili olabilecek özelliklere sahip olmasının yanı sıra, ciltteki yağ üretimini dengeleyici ve sebumu azaltıcı etkilere de sahip.

Salisilik Asitin Dermatolojik Faydaları

  • Sivilce ve akne tedavisi: Ciltte biriken ölü deri hücrelerini ve gözenekleri temizler. Aynı zamanda, ciltteki yağı dengeleyerek sivilce ve akne oluşumunun önlenmesine yardımcı olur. 
  • Ölü deri hücrelerini giderme: Cildin yüzeyinde biriken ölü deri hücrelerini nazikçe soyarak cildi temizler. Bu sayede cildin daha parlak ve pürüzsüz görünmesini sağlar.
  • Cilt tonunu dengeleme: Salisilik asit, ciltteki renk düzensizliklerini hafifletmeye ve cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur. Ciltteki lekelerinin onarılmasını sağlar. 
  • Gözenekleri temizleme: Gözenekleri derinlemesine temizleyerek siyah nokta ve beyaz nokta oluşumunu önlemeye yardımcı olur.

Kullanım Önerileri 

Salisilik asit kremlerden serumlara, losyonlardan jellere farklı türlerde birçok cilt bakım ürününde bulunabiliyor. Salisilik asit, cilt üzerinde ölü deri hücrelerini ve gözenekleri temizlemeye yardımcı olarak sivilce ve aknenin oluşumunu engelleyebilir. Salisilik asit içeren ürünleri, cildine uygulamadan önce yüzünü derinlemesine temizlediğinden emin olmalısın. Genellikle, günlük kullanım için uygun konsantrasyonlar mevcut ancak daha yüksek konsantrasyonlarda olan ürünleri kullanmadan önce bir dermatologa danışmanı öneriyoruz.

Salisilik asit, yağ tarafından çözünen bir yapıya sahip. Fakat bu durum, salisilik asitin su bazlı bir üründe bir araya getirilemeyeceğini ifade etmiyor. Bu sebeple genelleme yapılarak “salisilik asit ürünleri yağlıdır” ifadesini kullanmak yanlış. Salisilik asitli ürünler, su bazlı formüllerde de çözünebilir ve stabil formda kalarak faydalarından uzun zaman boyunca yararlanılabilir. Bu nedenle salisilik asit içerikli ürünlere bakarken su veya yağ bazlı olup olmadığına dikkat etmenizi öneriyoruz.

Salisilik asitli ürünleri kullanırken aşağıdaki önerilere dikkat etmelisin:

  • Hassas ciltler: Salisilik asit, bazı insanlarda hassasiyete neden olabilen bir içerik. Özellikle hassas cilt tipine sahipsen, ürünü  kullanmadan önce bir yama testi yapman önemli.
  • Güneş koruması: Salisilik asit, cildin üst tabakasını hafifçe soyarak daha hassas hale getirebilir. Bu nedenle, salisilik asit içeren ürünler kullanırken güneş koruması uygulamak önemli bir adım.
  • Kullanım sıklığı: Salisilik asitin cilt üzerinde aşırı kullanımı cildi tahriş edebilir. Ürünün talimatlarına uygun olarak kullanmayı ve önerilen şekilde sınırlamayı unutma.

Hangi Soapy Co. ürünlerinde var? 

Yenilikçi formüllerimizde etkili hammaddeleri kullanmayı önemsiyoruz. Cilt bakımında uzun zamandır etkili bir bileşen olarak kullanılan salisilik asit de bunlardan biri. İşte salisilik asit içeren Soapy Co. ürünleri:


--

SoapyLog içeriklerinin devamı için bizi takipte kalın ve yeni çıkan SoapyLog postları ile ilgili bildirim almak için e-posta listemize kaydolun.

Soapy Co.’yu Instagram’da takip edin.

Başka yazılarda görüşmek dileğiyle.


Yorum yap

Yorumlarınızın sayfada görünebilmesi için önce onaylanması gerekir.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.


Doğanın Canlandırıcı Gücü: Yeşil Çay

Cilt bakım dünyasında büyük etki yaratan içeriklerden yeşil çay ekstraktı, cilt sağlığı ve güzelliği için benzersiz faydalar sunan güçlü özelliklere sahip.

SoapyLog'u Oku
Çığır Açan Cilt Teknolojisi: Peptidler

Son yıllarda adını daha sık duyduğumuz peptidler, gelişen teknolojinin sunduğu etkileyici dermotolojik faydalara sahip bileşenler olarak karşımıza çıkıyor.

SoapyLog'u Oku
Papaya Ekstraktı: Tropikal Mucize

Papaya ekstraktı, tropik meyve papayadan elde edilen ve cilt lekelerine karşı etkinliği ile popüler olan bir cilt bakım içeriği olarak karşımıza çıkıyor.

SoapyLog'u Oku