Aktif Karbonu Keşfet

Aktif karbon, cilt bakım ürünlerinde popüler bir bileşen olarak sıkça karşımıza çıkıyor. Saç ve cilt bakımında geniş bir segmentte kullanılan aktif karbonun hikayesini, faydalarını ve dermatolojik etkilerini SoapyLog’un bu bölümünde birlikte keşfediyoruz!

Aktif Karbonu Keşfet | SoapyLogNedir?

Aktif karbon genellikle odun, hindistan cevizi kabuğu, kömür ve benzeri organik malzemelerin sıcaklık ve basınç altında işlenmesiyle elde edilen bir maddedir. Kimyasal yapısı sayesinde çevresel kirleticileri, toksinleri, kimyasal maddeleri ve diğer istenmeyen bileşikleri adsorbe ederek onları etkisiz hale getirir. Arındırıcı, sebum ve pH dengeleyici etkisi nedeniyle aktif karbon, birçok cilt bakım ürününde karşımıza çıkıyor!

Aktif Karbonun  Faydaları

Aktif karbonun günümüzde cilt bakım ürünlerinde bu kadar popüler olmasının nedenlerinden biri de absorbe etme yani emilim  yeteneğidir. Bu siyah renkteki toz, gözeneklerin altına girerek kir ve kimyasal birikime neden olan maddeleri bağlama gücüne sahiptir. Gözenekli yapısı sayesinde güçlü bir arındırıcı etki sağlar. Temizleme ve pH dengesini sağlama özellikleriyle bilinen bu güçlü içeriğin dermatolojik faydalarını şöyle özetleyebiliriz:

  • Cilt temizliği: Aktif karbon ciltteki toksinleri, kirleticileri ve  sebumu emerek cildin daha temiz ve pürüzsüz olmasını sağlar. 
  • Gözenek sıkılaştırma: Ciltteki gözeneklerini sıkılaştırarak daha genç ve sağlıklı bir görünüm sağlar. Siyah nokta oluşumunu azaltıcı etkiye sahiptir.
  • Akne tedavisi: Aktif karbon, cildin doğal yağ dengesini korumaya yardımcı olarak akne ve sivilce oluşumunu önleyen bir içeriktir. 
  • Ölü deri temizliği: Ciltteki ölü deri hücrelerini de temizleyerek cildin daha parlak ve canlı görünmesine yardımcı olur. 
  • Saçlarda yağlanma karşıtı etki: Aktif karbon, saç derisindeki pH seviyesini dengeleyerek saçların  yağ dengesini sağlar. Aynı zamanda saç derisindeki fazla yağı emerek saçları daha temiz ve canlı hale getirir.

Kullanım Önerileri

Ciltte sebum dengesini sağlamaya yardımcı ve arındırıcı özellikleriyle öne çıkan aktif karbonun özellikle karma ve yağlı ciltlerde kullanılması önerilmekte. Yağlı saçlarda da “yağlanma geciktirici” etkisiyle öne çıkan aktif karbon, yağ dengeleyici etki arayan çoğu kişinin önceliklendireceği bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Aktif karbon içeren ürünlerin kullanımında dikkat edilmesi gereken özel bir durum bulunmuyor. Bu da onun, sebum dengeleyici ve arındırıcı özellikleri için tercih edilebilirliğini öne çıkaran avantajlı özelliklerinden biri.

Hangi Soapy Co. ürünlerinde var?

Yenilikçi ve etkisi yüksek içerikli formüllerimizde etkili hammaddeleri kullanmak bizim için büyük önem taşıyor. İşte aktif karbon içeren Soapy Co. ürünleri:

--

SoapyLog içeriklerinin devamı için bizi takipte kalın ve yeni çıkan SoapyLog postları ile ilgili bildirim almak için e-posta listemize kaydolun.

Soapy Co.’yu Instagram’da takip edin.

Başka yazılarda görüşmek dileğiyle.


Yorum yap

Yorumlarınızın sayfada görünebilmesi için önce onaylanması gerekir.

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.


Doğanın Canlandırıcı Gücü: Yeşil Çay

Cilt bakım dünyasında büyük etki yaratan içeriklerden yeşil çay ekstraktı, cilt sağlığı ve güzelliği için benzersiz faydalar sunan güçlü özelliklere sahip.

SoapyLog'u Oku
Çığır Açan Cilt Teknolojisi: Peptidler

Son yıllarda adını daha sık duyduğumuz peptidler, gelişen teknolojinin sunduğu etkileyici dermotolojik faydalara sahip bileşenler olarak karşımıza çıkıyor.

SoapyLog'u Oku
Papaya Ekstraktı: Tropikal Mucize

Papaya ekstraktı, tropik meyve papayadan elde edilen ve cilt lekelerine karşı etkinliği ile popüler olan bir cilt bakım içeriği olarak karşımıza çıkıyor.

SoapyLog'u Oku